Теплі та зручні: 6 нюансів «експлуатації» домашніх тапочок

Теплі та зручні: 6 нюансів «експлуатації» домашніх тапочок

15 декабря 2021

У холодну пору року навіть ті, хто зазвичай ходить вдома босоніж, одягаються в затишні капці. І не дивно, адже після прогулянки морозом так приємно відчути м'якість і тепло, які допомагають розслабитися і відпочити. Але щоб капці стали по-справжньому улюбленими, важливо врахувати кілька нюансів.

Сезон

Залежно від того, в яку пору року носяться капці, існує кілька критеріїв їх вибору. Влітку бажано віддавати перевагу максимально легким моделям без утеплювача та на тонкій підошві. Для зими ідеально підійдуть варіанти з м'яких теплих матеріалів із товстою підошвою та закритим миском.

Розмір

Багато хто вважає, що розмір тапочок для будинку не має особливого значення, але це докорінно невірно. Щоб ноги могли відпочивати, важливо забезпечити максимальний комфорт. Саме тому не рекомендується купувати тапочки «впритул» або на пару розмірів більше.

Якість

Нитки, що стирчать, неакуратні сліди клею на поверхні і груба, негнучка підошва - не найвдаліший набір характеристик. Крім цього, важливо враховувати і таку властивість, як гігроскопічність, завдяки якій забезпечується хороша циркуляція повітря та регулюється процес потовиділення. Також матеріал повинен пропускати вологу, запобігаючи виникненню неприємних запахів.

Колір та дизайн

Світлі тони, які найчастіше вибирають жінки, вважаються маркішими і не особливо практичними. Зате виглядають стильно та ошатно. Темні відтінки – чоловічий варіант, якому не страшні плями та забруднення. Особливий момент – дизайн домашніх тапочок: важливо, щоб вони подобалися тому, хто їх носить!

Чищення та прання

Прийнято вважати, що кімнатне взуття набагато чистіше за вуличне. Але вчені довели, що це зовсім не так! Дослідження показали, що навіть на новому взутті після двох тижнів носіння міститься близько півмільйона бактерій та грибків! Ось чому так важливо регулярно очищати домашні капці. Але численні прання без деформації здатні витримати тільки якісні вироби, що ще раз підтверджує важливість цього критерію при їх виборі.

Своєчасна заміна

Міняти домашні капці і дорослим, і дітям рекомендується кожні 6 місяців за умови регулярного їх очищення. Якщо ж з'являється різкий неприємний запах, який не йде навіть після прання, або пошкоджений матеріал (кришиться, рветься, розсипається), взуття необхідно позбутися якнайшвидше. І не засмучуватися, адже це стане чудовим приводом придбати собі нову пару!



Теплые и удобные: 6 нюансов «эксплуатации» домашних тапочек

В холодное время года даже те, кто обычно ходит дома босиком, облачаются в уютные тапочки. И немудрено, ведь после прогулки по морозу так приятно ощутить мягкость и тепло, которые помогают расслабиться и отдохнуть. Но чтобы тапочки стали по-настоящему любимыми, важно учесть несколько нюансов.

Сезон

В зависимости от того, в какое время года будут носится тапочки, существует несколько критериев их выбора. Летом желательно отдавать предпочтение максимально легким моделям без утеплителя и на тонкой подошве. Для зимы идеально подойдут варианты из мягких теплых материалов с толстой подошвой и закрытым мыском.

Размер

Многие полагают, что размер тапочек для дома не имеет особого значения, но это в корне неверно. Чтобы ноги могли отдыхать, важно обеспечить им максимальный комфорт. Именно поэтому не рекомендуется покупать тапочки «впритык» либо на пару размеров больше.

Качество

Торчащие нитки, неаккуратные следы клея на поверхности и грубая, несгибаемая подошва – не самый удачный набор характеристик. Помимо этого, важно учитывать и такое свойство, как гигроскопичность, благодаря которому обеспечивается хорошая циркуляция воздуха и регулируется процесс потоотделения. Также материал должен пропускать влагу, препятствуя возникновению неприятных запахов.

Цвет и дизайн

Светлые тона, которые чаще выбирают дамы, считаются более маркими и не особо практичными. Зато смотрятся стильно и нарядно. Темные оттенки – мужской вариант, которому не страшны пятна и загрязнения. Особый момент – дизайн домашних тапочек: важно, чтобы они нравились тому, кто их носит!

Чистка и стирка

Принято считать, что комнатная обувь гораздо чище уличной. Но ученые доказали, что это совсем не так! Исследования показали, что даже на новой обуви после двух недель носки содержится около полумиллиона бактерий и грибков! Вот почему так важно регулярно очищать домашние тапочки. Но многочисленные стирки без деформации способны выдержать только поистине качественные изделия, что еще раз подтверждает важность этого критерия при их выборе.

Своевременная замена

Менять домашние тапочки и взрослым, и детям рекомендуется каждые 6 месяцев при условии регулярной их очистки. Если же появляется резкий неприятный запах, который не уходит даже после стирки, либо поврежден материал (крошится, рвется, рассыпается), от обуви необходимо избавиться как можно скорее. И не расстраиваться, ведь это станет отличным поводом приобрести себе новую пару!

Повернутися до новин