Постільна білизна для зими: шукаємо ідеальний варіант

Постільна білизна для зими: шукаємо ідеальний варіант

09 декабря 2021

Ще кілька десятків років тому неможливо було вибрати навіть колір та візерунок постільної білизни, не кажучи вже про якість матеріалу: купували те, що було на прилавках. Благо, сьогодні ми маємо можливість вибору, що дозволяє підібрати саме те, що душа забажає.

Для кожної пори року є свої нюанси щодо використання постільних комплектів. Зараз за вікном зима, а це означає, що перевага віддається м'яким тканинам, що зберігають тепло, які допомагають зробити сон максимально комфортним і міцним.

Фланель

Фланель - ідеальний варіант для холодної пори року. В її основі – бавовна, тому тканина добре пропускає повітря, не створює парниковий ефект. Крім того, цей матеріал щільний і міцний, завдяки чому витримує безліч прань, не линяє, не дає усадки, зберігаючи форму та презентабельний зовнішній вигляд. А виглядає ця тканина особливо ніжно.

М'яка і трохи ворсиста структура забезпечує збереження тепла та комфортний мікроклімат у ліжку. Секрет криється в повітрі, яке знаходиться між волокнами, що швидко нагрівається та утримує тепло довгий час. Саме ця властивість тканини дозволить, лягаючи в ліжко, моментально зігрітися, а не тремтіти кілька хвилин, як це буває взимку із шовковими комплектами.

Байка

Байкова тканина товща фланелі і зазвичай використовується для дитячої постільної білизни. Маючи ті ж характеристики, вона забезпечує комфортний сон дитини з самого народження. Різноманітність кольорів та візерунків дозволяє зробити спальне місце малюка особливо затишним. Головне – пам'ятати про те, що міняти постільне новонародженим потрібно щодня, а діткам з двох до десяти років – двічі на тиждень. Саме тому варто завжди мати у запасі кілька чистих комплектів.

Махра

Махрова тканина – ще один варіант для холодної пори року. Її характерна особливість полягає у ворсі, що утворюється шляхом витягування петель, від довжини яких залежить щільність та «пухнастість» полотна.

Для постільної білизни використовується одностороння махра, в основі якої може бути бамбук, мікрофібра, бавовна або льон. Найчастіше застосовується поєднання синтетичних та натуральних ниток, що забезпечує високу зносостійкість такого полотна. Мінусом подібних комплектів вважається те, що вони довго сохнуть і можуть набувати неприємного запаху, якщо відсутня циркуляція повітря під час сушіння.



Постельное белье для зимы: ищем идеальный вариант

Еще пару десятков лет назад невозможно было выбрать даже цвет и узор постельного белья, не говоря уже о качестве материала: покупали то, что было на прилавках. Благо, сегодня у нас есть возможность выбора, позволяющая подобрать именно то, что душа пожелает.

Для каждого времени года есть свои нюансы по использованию пастельных комплектов. Сейчас за окном зима, а это значит, что предпочтение отдается мягким, сохраняющим тепло тканям, которые помогают сделать сон максимально комфортным и крепким.

Фланель

Фланель – идеальный вариант для холодного времени года. В ее основе – хлопок, поэтому ткань отлично пропускает воздух, не создает парниковый эффект. Кроме того, этот материал плотный и прочный, благодаря чему выдерживает множество стирок, не линяет, не дает усадку, сохраняя форму и презентабельный внешний вид. А выглядит эта ткань особенно нежно.

Мягкая и немного ворсистая структура обеспечивает сохранение тепла и комфортный микроклимат в постели. Секрет кроется в воздухе, который находится между волокнами, быстро нагревается и удерживает тепло долгое время. Именно это свойство ткани позволит, ложась в кровать, моментально согреться, а не дрожать несколько минут, как это бывает зимой с шелковыми комплектами.

Байка

Байковая ткань толще фланели и обычно используется для детского постельного белья. Обладая теми же характеристиками, она обеспечивает комфортный сон ребенка с самого рождения. Разнообразие расцветок и узоров позволяет сделать спальное место малыша особенно уютным. Главное – помнить о том, что менять постельное новорожденным нужно ежедневно, а деткам с двух до десяти лет – дважды в неделю. Именно поэтому стоит всегда иметь в запасе несколько чистых комплектов.

Махра

Махровая ткань – еще один вариант для холодного времени года. Ее характерная особенность состоит в ворсе, образуемого путем вытягивания петель, от длины которых зависит плотность и «пушистость» полотна.

Для постельного белья используется односторонняя махра, в основе которой может быть бамбук, микрофибра, хлопок или лен. Чаще всего применяется сочетание синтетических и натуральных нитей, что обеспечивает высокую износостойкость такого полотна. Минусом подобных комплектов считается то, что они долго сохнут и могут приобретать неприятный запах, если отсутствует циркуляция воздуха во время сушки.

Повернутися до новин
Товари до цієї новини
Перейти на мобільну версію сайту
Так, перейти Залишитись на основній версії