Фартух: потрібний, чи ні?

Фартух: потрібний, чи ні?

23 декабря 2021

Для багатьох жінок фартух асоціюється з похмурим побутом, постійним приготуванням і нескінченним прибиранням. Сучасні господині нерідко забувають про цей аксесуар, і даремно! Насправді фартух – незамінна річ на кухні. Головне – вибрати правильний варіант!

Для чого?

Безумовно – дівчина в гарному фартуху виглядає стильно та охайно. Але крім естетичної користі, фартух має й інші, не менш важливі функції:

  • Захищає одяг від забруднень і плям (крапель води, бризок олії та жиру, а також інших продуктів, що залишають неприємні запахи та сліди).
  • Дозволяє швидко налаштуватися на робочий процес – готування чи прибирання. Дослідження показали, що фартух працює на підсвідомому рівні! Ті, хто регулярно його використовують, стають дисциплінованішими, сконцентрованішими і відповідальнішими.
  • Створюють особливий затишок та по-справжньому домашню атмосферу. Жінка в акуратному фартуху завжди асоціюється з чистотою, порядком, смачною їжею та спокоєм. Чоловік – з тим, що в будинку є справжній господар-годувальник, який не лише «добуде мамонта», а й зможе його приготувати.

Крім того, фартух з тематичним принтом здатний створити особливий, святковий настрій та доповнити «текстильний ансамбль» кухні у вигляді рушників, серветок та прихваток.

Як обрати?

На прилавках магазинів можна побачити фартухи різних варіантів. Але щоб цей аксесуар був зручним і улюбленим, важливо правильно його підібрати.

Для прибирання краще надавати перевагу варіантам із щільної прогумованої тканини, яка не пропускає воду. Для приготування їжі ідеально підійдуть фартухи з текстилю з водонепроникною мембраною, колір яких поєднується з кухнею.

Не можна використовувати один фартух для різних цілей – прибирання, миття сантехніки та робіт на кухні – це суперечить нормам гігієни. Саме тому у будинку бажано мати кілька функціональних варіантів.

Є комплекти, в які входить одразу кілька предметів: фартух, рушники, прихватки тощо. Такі набори – чудовий варіант подарунка, який ніколи не буде зайвим. Різноманітність кольорів і принтів дозволяє підібрати вироби не тільки для господарок, але і для маленьких помічниць. Крім того, красиві фартухи стануть стильною деталлю на тематичній фотосесії для всієї родини.

Бажано, щоб фартух був по фігурі - ніде не провисав і не тиснув. І, звісно ж, подобався! У цьому випадку він завжди використовуватиметься за призначенням, а не просто займатиме місце на кухні.

Як доглядати?

Щоб фартух довго служив вірою і правдою, зберігаючи привабливий зовнішній вигляд, потрібно правильно доглядати за ним:

  • Плями жиру, вина, соусу та інші стійкі забруднення найкраще видаляти відразу після появи;
  • Прати фартухи потрібно точно за інструкцією, вказаною виробником на ярлику (як правило, це ручне або делікатне прання);
  • Важливо стежити, щоб фартух мав завжди акуратний і чистий вигляд. Для цього бажано мати кілька варіантів заміни.


Фартук: нужен, или нет?

Для многих женщин фартук ассоциируется с унылым бытом, постоянной готовкой и бесконечной уборкой. Современные хозяйки нередко забывают об этом аксессуаре, и напрасно! На самом деле фартук – незаменимая вещь на кухне. Главное – выбрать правильный вариант!

Для чего?

Безусловно - девушка в красивом переднике выглядит стильно и опрятно. Но кроме эстетической пользы, фартук обладает и другими, не менее важными функциями:

  • Защищает одежду от загрязнений и пятен (капель воды, брызг масла и жира, а также других продуктов, оставляющих неприятные запахи и следы).
  • Позволяет быстро настроиться на рабочий процесс – готовки или уборки. Исследования показали, что фартук работает на подсознательном уровне! Те, кто регулярно его используют, становятся более дисциплинированными, сконцентрированными и ответственными.
  • Создают особый уют и по-настоящему домашнюю атмосферу. Женщина в аккуратном фартуке всегда ассоциируется с чистотой, порядком и вкусной едой, и спокойствием. Мужчина – с тем, что в доме есть настоящий хозяин-кормилец, который не только «добудет мамонта», но и сможет его приготовить.

Кроме того, фартук с тематическим принтом способен создать особое, праздничное настроение и дополнить «текстильный ансамбль» кухни в виде полотенец, салфеток и прихваток.

Как выбрать?

На прилавках магазинов можно увидеть фартуки самых разных вариантов. Но чтобы этот аксессуар был удобным и поистине любимым, важно правильно его подобрать.

Для уборки лучше отдавать предпочтение вариантам из плотной прорезиненной ткани, которая не пропускает воду. Для приготовления пищи идеально подойдут фартуки из текстиля с водонепроницаемой мембраной, цвет которых сочетается с обстановкой кухни.

Важно помнить о том, что нельзя использовать один и тот передник для разных целей – уборки, мытья сантехники и работ на кухне – это противоречит нормам гигиены. Именно поэтому в доме желательно иметь несколько функциональных вариантов.

Есть комплекты, в которые входит сразу несколько предметов: фартук, полотенца, прихватки и т.д. Такие наборы – отличный вариант подарка, который никогда не будет лишним. Разнообразие расцветок и принтов позволяет подобрать изделия не только для хозяек, но и для их маленьких помощниц. Кроме того, красивые передники станут стильной деталью на тематической фотосессии для всей семьи.

Желательно, чтобы фартук был по фигуре – нигде не провисал и не давил. И, конечно же, нравился! В этом случае он будет всегда использоваться по назначению, а не просто занимать место на кухне.

Как ухаживать?

Чтобы фартук долго служил верой и правдой, сохраняя привлекательный внешний вид, нужно правильно за ним ухаживать:

  • Пятна жира, вина, соуса и другие стойкие загрязнения лучше всего удалять сразу после появления;
  • Стирать фартуки нужно точно по инструкции, указанной производителем на ярлыке (как правило, это ручная или деликатная машинная стирка);
  • Важно следить за тем, чтобы фартук имел всегда аккуратный и чистый вид. Для этого желательно иметь несколько вариантов для замены.
Повернутися до новин
Товари до цієї новини
Перейти на мобільну версію сайту
Так, перейти Залишитись на основній версії